70 – річчю визволення України від фашистських загарбників присвячується

28 жовтня 2014 року на базі Сахновщинського будинку дитячої та юнацької творчості відбулася конференція учасників районного етапу Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської та студентської молоді «А ми тую славу збережемо», присвячена 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

Учні навчальних закладів Сахновщинського району зібрали матеріали про жінок Сахновщинського району в роки Великої Вітчизняної війни, про фронтові шляхи військових частин, що обороняли та визволяли Сахновщинський район, діяльність партизанських загонів, досліджували участь юних героїв у боротьбі з фашистами та особисте листування в умовах війни. Зібрані матеріали поповнили експозиції шкільних музеїв, куточків бойової слави, які є осередками військово-патріотичного виховання. Результати пошукових робіт учнів надруковано у збірнику «А ми тую славу збережемо».

Жарова Юлія, вихованка Сахновщинського БДЮТ, учениця Сахновщинської гімназії (керівник Перкіна С.Ф.), Стулиус Катерина, вихованка Сахновщинської станції юних натуралістів, учениця Сахновщинської гімназії (керівник Гунько С.Ю.), Зливка Дарина, учениця Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 (керівник Грицай Т.А.) нагороджені грамотами КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» та отримали збірник учнівських робіт.

Цього ж дня відбувся зліт активістів навчальних закладів району на тему: «Патріотичне виховання дітей та молоді – передумова розвитку державності», на якому діти відвідали Сахновщинський краєзнавчий музей, поклали квіти до Меморіалу Слави та колективно виготовили прапор України в якому відобразили найкращі побажання миру, добра та злагоди для країни.

Фотоматеріал заходу знаходиться тут

Кiлькiсть переглядiв: 162

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.