Про семінар-практикум для завідувачів дошкільних навчальних закладів, заступників директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів

11 грудня 2015 року в Сахновщинському дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) № 2 Сахновщинської районної ради Харківської області відбувся семінар-практикум для завідувачів дошкільних навчальних закладів, заступників директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів (дошкільні підрозділи) за темою «Формування шанобливого ставлення до родини, виховання любові до України, поваги до народних традицій та звичаїв з використанням спадщини В. Сухомлинського».

У роботі семінару-практикуму взяли участь 7 завідувачів дошкільних навчальних закладів та 5 заступників директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів (дошкільні підрозділи). У ході семінару-практикуму методист відділу освіти Сахновщинської районної державної адміністрації Решетило Л. Г. розглянула питання громадянського виховання дітей дошкільного віку на засадах педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського та формування основ громадянських почуттів засобами народознавства.

Досвідом з питання використання педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського у сучасному дошкільному навчальному закладі поділилися Мідна М. В., вихователь-методист, в. о. завідувача Сахновщинського ДНЗ № 2.

Під час проведення семінару-практикуму було переглянуто інтегроване заняття з народознавства з пріоритетом соціально-природознавчої тематики у групі старшого дошкільного віку (від 5 до 6 років) по темі «Криниця рідного краю» (Орищенко Валентина Миколаївна, вихователь Сахновщинського ДНЗ № 2) та заняття з правового виховання з використанням творів В. Сухомлинського у середній групі (від 4 до 5 років) по темі «Я маю права» (Жовненко Марина Миколаївна, вихователь Сахновщинського ДНЗ № 2).

Завідувачі дошкільних навчальних закладів, заступники директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів (дошкільні підрозділи) взяли участь в діловій грі «Скарбниця народної мудрості».

На закінчення районним методичним кабінетом було розроблено методичні рекомендації щодо громадянського виховання дітей дошкільного віку на засадах педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського

/Files/images/nova/nova_2/DSCN2924.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.