Юні дослідники

Сьогодні Мала академія наук України – цілісна, багаторівнева система виявлення та відбору обдарованих дітей, забезпечення духовного, інтелектуального, творчого розвитку підростаючого покоління, створення умов для соціального та професійного самовизначення особистості, виховання майбутньої творчої та наукової еліти України.

6 грудня 2018 року на базі Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбувся захист науково-дослідницьких робіт учнів-учасників І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Начальник відділу освіти Мостова Галина Миколаївна привітала всіх присутніх та зазначила, що Мала академія наук – це чудова можливість для учнів спробувати себе в ролі юних дослідників у різних наукових галузях, зрозуміти, чи є цікавою для них ця діяльність, більш глибоко вивчити окремі аспекти різних тем. Беручи участь у науково-дослідницькій роботі, юні науковці переконуються у необхідності творчого підходу до власної діяльності, вибору свого майбуття, поступово переконуючись у правильності твердження, що для того, щоб чогось у житті досягти, треба постійно і вдумливо працювати.

На заході була присутня методист Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» Литвиненко Неля Михайлівна.

На розгляд журі було представлено 16 науково-дослідницьких робіт учнів з 14 закладів загальної середньої освіти Сахновщинського району. Працювало 14 секцій з 7 наукових відділень.

Тематика робіт юних науковців досить різноманітна.

У науковому відділенні «Історія» брали участь:

- учениця 11 класу Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та вихованка БДЮТ Стьогіна Анна з роботою «Переселенці сучасності: людські долі та пам'ять про пережите вимушених переселенців»;

- учениця 8 класу Дубовогрядської ЗОШ І-ІІІ ступенів Третяк Олександра з роботою «Історія села Дубові Гряди Сахновщинського району Харківської Області»;

- учениця 11 класу КЗ «Багаточернещинський ліцей» Шкрябко Юлія з роботою «Спадок та традиції української вишивки рідного краю»;

- учениця 9 класу Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Візанті Вікторія з роботою «Рушники Сахновщини: історія і сучасність».

У науковому відділенні «Філософії та суспільствознавства» представлена робота учня 9 класу Тавежнянського НВК Бережного Віталія «Інтернет-шопінг серед населення Німеччини та України (с.Тавежня Сахновщинського району). Переваги та недоліки».

У науковому відділенні «Екології та аграрних наук» брали участь:

- учениця 9 класу Сугарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Заєва Ніна з роботою «Оцінка впливу діяльності людини на антропосферу Сахновщини»;

- учениця 9 класу Новочернещинської ЗОШ І-ІІ ступенів Уварова Юлія з роботою «Вплив чинників природи на технологію вирощування соняшника».

У науковому відділенні «Хімії та біології» брали участь:

- учениця 9 класу Лебедівського НВК Ахтирська Ольга з роботою «Колір як інструмент впливу на підсвідомість»;

- учениця 9 класу Олійниківського НВК Іванюк Валерія з роботою «Природа геніальності»;

- учениця 10 класу КЗ «Лигівський ліцей» Рогізна Юлія з роботою «Дослідження впливу тварин та самопочуття та емоційний стан людини».

У науковому відділенні «Наук про Землю» представлена робота учениці 8 класу Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Молошної Діани «Питна вода селища Сахновщини. Яку воду варто пити?»

У науковому відділенні «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства» брали участь:

- учениця 11 класу Катеринівського НВК Подчерніна Валентина з роботою «Українська еміграція як елемент гендерної соціалізації жінки у романі Наталії Доляк «Гастарбайтерки»;

- учень 9 класу Огіївського НВК Остах Дмитро з роботою «Літературний аргумент на користь читання».

У науковому відділенні «Мовознавства» брали участь:

- учениця 9 класу Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Кошляк Ярослава з роботою «Побутова лексика говірки мешканців селища Сахновщина Сахновщинського району Харківської області»;

- учениця 9 класу Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Ашурко Аміна з роботою «Лексичні особливості американського варіанту англійської мови»;

- учень 8 класу Шевченківської ЗОШ Поліщук Євгеній з роботою «Антична фразеологія в українській мові».

Усі учні-учасники Малої академії наук України активно брали участь в обговоренні та висловлювали свої пропозиції для покращення науково-дослідницьких робіт своїх товаришів.

Триває наполеглива підготовка до виступу учнів у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, тож побажаємо, юним науковцям, успіхів та перемог.

/Files/images/13/IMG_20181206_102957_BURST1.jpg

/Files/images/13/IMG_20181206_102927.jpg

/Files/images/13/IMG_20181206_135001.jpg

/Files/images/13/IMG_20181206_125136.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 487

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.