Про районний семінар для заступників директорів з виховної роботи «Виховна система школи як оптимальний простір формування громадянина-патріота»

12 жовтня 2017 року на базі Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар для заступників директорів з виховної роботи «Виховна система школи як оптимальний простір формування громадянина-патріота». Становлення української державності, інтеграція України в європейське і світове співтовариство, відмова від тоталітарних методів управління та побудова громадянського суспільства вимагають нових підходів до якості освіти. Мета сучасного освітнього процесу – не тільки сформувати в учнів необхідні компетенції, надати ґрунтовні знання з різних предметів, а й виховати громадянина, патріота, інтелектуально розвинену, духовно і морально зрілу особистість, готову протистояти викликам глобалізації життя.

У ході семінару-практикуму учасники визначили практичні кроки реалізації концепції Нової української школи у виховному процесі та ознайомились із наскрізною моделлю системи виховної роботи щодо формування громадянина-патріота та компетентності учасників освітнього процесу. Під час практичного блоку з учасниками семінару було проведено мозковий штурм «Формування життєвої компетентності дитини» та інтерактивні вправи «Життєві цінності», «Рушник у дорогу», які сприяли формуванню розуміння проблем та механізму подолання труднощів, які виникають у роботі під час створення моделі виховної системи закладу в учасників навчально-виховного процесу

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.